Mbi THESARIN dhe jetësimin e idealeve !

Shkruan: Qenan ALIU

Duke shqyrtuar Fjalorin e gjuhës shqipe, madje edhe fjalorë në gjuhë tjera, më duhet të pajtohem me z. Ali AHMETI se BDI-ja vërtetë mund të jetë ,,THESAR,, por jo kombëtar por thesar i klanit dhe i disa dinastive familjare.
Dhe kur ,,THESARI,, synohet të mbulohet me brendin e BDI-së si parti politike duke u shërbyer si mburojë nga hetimet eventuale, pa dyshim se ,,thesari,, mund të shërbejë për materializimin e ideve të bizneseve fitim prurëse.Ndërsa për materializimin dhe jetësimin e idealeve kombëtare, fatekqsishtë nuk njihen fakte që e provojnë një gjë të tillë.
E pra ku mund të jetë i vendosur ky ,,thesar,, me tërësinë e aseteve të çmuara florinjësh e monedhash një Zot e di. Mbase botërisht është e njohur se në Reçicë të Vogël gjindet selia e Bdi-së, E THESARI ? Te thesarmbajtësit .
Fundja nëse thesari na qenka kombëtar, atëherë ai duhet ti kthehet kombit !