Për bashkim për kryerjen e veprave kriminale, prodhim, posedim, mbajtje, dhe trafikim të paligjshëm të armëve dhe lëndëve plasëse dhe krime të rënda kundër sigurisë së përgjithshme, të cilat i ngarkohen Millan Radoiçiqit, ai përballet me burgim deri në 12 vjet.

Radoiçiq u arrestua dje dhe po mbahet në paraburgim deri në 48 orë. Gjatë seancës dëgjimore në Prokurorinë e Lartë Publike në Beograd, ai mohoi veprat penale. U sugjerua që Radoiçiq të ndalohej.

Sipas urdhrit të nisjes së hetimeve, Millan R. akuzohet për posedim të armëve, municioneve dhe lëndëve plasëse të fuqisë së madhe shkatërruese nga janari 2023 deri më 24 shtator dhe për këtë vepër penale sipas Kodit Penal serb dënohet deri në 12 vjet. kërcënuar, si dhe për vepra të rënda kriminale kundër sigurisë së përgjithshme.

Një ditë pas konfliktit të armatosur në Banjska, ku mbetën të vrarë një polic i Kosovës dhe tre terroristë serbë, Policia e Kosovës njoftoi se gjatë kontrollit të disa lokacioneve, objekteve të banimit dhe automjeteve, të cilat i përdorën një grup terroristësh, gjeti një arsenal të tërë armësh, me të cilët terroristët i bllokuar rrugët përreth fshatit Banjskë, duke përfshirë automjetet që ishin rreth manastirit të Banjskës. U gjetën qindra armë të llojeve dhe kalibrave të ndryshëm, uniforma dhe pajisje logjistike, mes tyre armë ushtarake të kalibrit të rëndë si granata, topa, mitraloza, kallashnikovë.

Ftesës së autoriteteve shtetërore të Republikës së Serbisë i është përgjigjur pak ditë më parë Millan Radoiçiq. Më pas është bërë e ditur se në formë raporti do të njoftohet Prokuroria e Lartë Publike në Beograd, e cila do të ndërmarrë masa dhe veprime të mëtejshme procedurale brenda juridiksionit të saj.