Aktori, Morgan Freeman,  ishte në vizitë në një xhami ku edhe beri xhirimet  e dokumentarit  “History of God” (“Historia e Zotit”) për National Geographic.

Kjo gjë ka bërë që ai të dëgjoj edhe thirrjen për faljen e namazit dhe melodia e Ezanit e ka mrekulluar, shkruan lajmi.net

Freeman pas kësaj është interesuar edhe për formën se si ka rrjedh Ezani dhe ku e ka origjinën.