Merkel: Problemet ndërkombëtare duhet që të zgjidhen me bashkëpunim

Problemet që sot janë në botë duhet që të zgjidhen në bashkëpunim dhe jo me procedura individuale të çdo vendi më vete, deklaroi sot kancelarja gjermane Angela Merkel.

“Jam e  bindur se partnerët kanë dobi më të madhe nëse bashkëpunojnë e jo nëse në mënyrë të pavarur i zgjidhin problemet. Ky është qëndrimi im i vazhdueshëm dhe fundamental”, deklaroi Merkel.

Lidhur me paralajmërimet paraprake të presidentit të sapozgjedhur amerikan Donald Tram se SHBA-ja nën drejtimin e tij do të manifestojë tendenca portekcioniste, Merkel deklaroi se do të insistojë në dialog me të për të gjitha çështjet.

Takimi i parë midis Merkelit dhe Trampit pritet që të mbahet në samitin e G-7 në Itali në maj të këtij viti.