Ashtu siç kalojnë ditët, dalë nga dalë, por sigurtë, e vërteta del në pah. Përderisa një ndër kartelat vendosen në tryezë edhe nga kryetarët e partive politike, Zoran Zaev dhe Ali Ahmeti, qëllimi është krejt e qartë-realizimi i Deklaratës nga Tirana në tërësi.

Qëllimi është i qartë, të ridefinohet hapi kushtetues, të rënohet unitariteti i shtetit dhe me ligj të çohet në dygjuhësi në tërë territorin e Republikës së Maqedonisë, thekson ish ministri i drejtësisë, Mihajllo Manevski, shkruan Dnevnik.

Ai thekson se është e pabesueshme dhe e çuditshme kur Zaevi dhe LSDM-ja, tonë se çdo gjë që do të pranohet në negociatat me BDI-në është në kuadër të Kushtetutës.

 “Nuk ka bazë kushtetuese për udhëheqjen e territorit në dygjuhësi të RM-së në të gjitha institucionet dhe në të gjitha nivelet, si dhe dygjuhësi në procedurat gjyqësore…Ajo do të thotë se LSDM ka pranuar plotësisht dygjuhësinë dhe udhëheqjen e procedurave gjyqësore në gjuhën shqipe në të gjithë nivelet në gjyq përderisa njëra nga anët në procedurë është shqiptarë, gjyqi ose avokati, por ajo është në kundërshtim me Kushtetutën”, thotë ndër të tjera Manevski.