Ministrat e rinj të BDI-së nuk janë asgjë më tepër se kukulla në dorë të Gruevskit

Situata politike në vend jo rastësisht është në krizë të thellë politike, për faktin se dy partitë në pushtet VMRO-DPMNE dhe BDI janë parti që po koordinohen shumë mirë më njëra – tjetrën dhe kështu veprojnë duke e plotësuar vakumet dhe interesat e politikës ditore përmes tyre. Ministrat e rinj të BDI-së nuk janë asgjë më tepër se një palë kukulla që sa herë që i duhet Gruevskit i përdor për poena politike në taborin e vet. Shqiptarët nuk kanë ministra që i përfaqsojnë, dhe shpeshherë qytetarët janë deklaruar se këta ministra të BDI-së janë veçse vazal të pushtetit maqedonas, dhe asgjë më shumë se kjo. E turpshme është që ministrat e rinj si Bashkim Ameti, Driton Kuçi dhe tjerë të shoqërojnë gati në të shumtën e rasteve ish-kryeministrin e tyre Gruevskin për promovimin e politikave të tij në vendbanimet maqedone, ndërsa vendbanimet shqiptarë janë në mëshirën e Zotit. Qytetarët janë të revoltuar nga ky vazalitet i BDI-së ndaj Gruevskit, dhe se kjo politikë e tyre i ka lodhur qytetarët shqiptar duke u përballur me kushte të këqija dhe me mungesë të investimeve kapitale për to.
Në një prononcim për portalin fol.mk disa qytetar të revoltuar me politkkat e dyfishta të BDI-së kanë deklaruar, “BDI, si pjesë e pushtetit, më tepër sillet si opozitë sesa si pushtet, pasi është treguar e paaftë për zgjidhjen e problemeve të shqiptarëve, dhe kështu taktizon saherë që ndodhet ngushtë, luan rolin e opozitës dhe kur duhet të bëjë një investim sado i vogël për të cilën është e detyruar ta bëjë vijnë e bëjnë publicitet të madh”.

© fol.mk