Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Ismir Jusko ka befasuar pozitivisht publikun në vend pas refuzimit për të përdorur karten e aeroplanit në klasë të biznesit, raporton klix.ba.
Ai kërkoi që ti bëhet zëvendësimi i kartës për të udhëtuar me nje klas më të ulët po më ekonomike e cila kushtonte vetëm 75 euro ndërkaq karta nga biznes klasa kushtonte  prej 800 euro deri më 3000 euro.
Ministri boshnjak tha se është e patolerueshme  për të shpenzuar kaq shumë para nga buxheti në një vend të tillë  për një bilet aeroplani.Qëllimi i tij ishte që ky informacion të mos arrij deri tek mediat sepse veprimi i tij  ishte  krejtësisht normal.

“Nuk ka nevojë për të hedhur larg para nga buxheti. Kjo do të jetë jo vetëm në të tashmen , por edhe në të ardhmen “, ka thënë Jusko.

Biznesin  klasët janë shumë më të mëdha, më të gjerë dhe më të rehatshme se klasët ekonomike, ku diferenca midis vendeve dhe në përgjithësi në mes të dy linjave është shumë e madh. Pasagjerët e klasës biznesit zakonisht shërbehen me ushqim të cilësisë dhe më shumë zgjedhje e aktiviteteve gjatë fluturimit, si dhe përfitime të shumta në aspektin e rregullave tarifore fleksibile dhe udhëtim.