Përbërësit
1 petë
250 gr mish pule
1 qepë
1 lugë vaj vegjetal
1 lugë salcë
1 salcë domateje të konservuara me hudhër
kripë
Biber i zi
PËR SOS
1 lugë gjalpë
1 lugë vaj vegjetal
1 gotë qumësht
PËRMBI
kaçkavall
Hapat
1
Mish e pulës e premë në copa të vogla, e vendosim në tenxhere për fërgim.
2
Pastaj ia shtojmë qepën, gjalpin, biberin e zi dhe e vazhdojmë fërgimin.
3
Pas 4-5 minuta të fërgimit ia shtojmë salcën, ujin e vakët dhe e vazhdojmë përzierjën derisa mishit të zbutet.
4
Mishit ia largoni ujin dhe e vendosni prap në zjarr duke ia shtuar kripën, biberin e zi dhe filloni ta përgatisni sosin e beshamelit.
5
Vajin dhe gjalpin e derdhim në një tenxhere në zjarr mesatar, pastaj ia shtojmë miellin dhe e vazhdojmë fërgimin duke mos e ndalur përzierjën.
6
Së fundmi ia shtojmë qumështin dhe e përziejmë derisa të vlojë.
7
Petën e ndamë në 4 pjesë, e vendosim në një tas mesatar, ia vendosim përzierjën e mishit të pulës.
8
Përmbi e mbulojmë me skajet e petës, petën e mbushur tashmë të formuar e vendosim tek një tavë.
9
Përmbi ia derdhim sosin e beshamelit, kaçkavallin dhe i vëmë në furrë për pjekje në temperaturë 200 gradë celsius.
10
Ju bëftë mirë! /albeu.com/