Analisti politik Qenan Aliu enkas për portalin fol.mk në lidhje me momentumin politik në  të cilën ndodhen  shqiptarët në Maqedoni  shprehet: “Ky është momenti që etabloi praktikisht elementin shteformues të shqiptarëve. Shqiptarët janë të eliminuar nga ky fakt. Nuk mund të konstituohet pushtet ekzekutiv pa shqiptarët. Ekzekutivi aktual është teknik dhe nuk do të mund të funksionojë. Praktikisht u dëshmua fuqia politike e shqiptarëve si faktorë shtetformues. Shqiptarët ishin shteformues nga themelimi i këtij shteti, por kjo ju mohua . Ja tani veç më u shpërfaq politikisht pesha e elementit konstituitiv të shqiptarëve, por kjo duhet vënë në letër në aktin më të lartë juridiko-politik të këtij vendi. Gjithçka më tutje ,harmonizohet ,dialogohet dhe arihet me tolerancë dhe kompromiset që mundson vetë demokracia si sistem ! 

© fol.mk