Përbërësit:
150 gr miell integral
150 gr miell
2 banane
180 gr çokollatë
150 gr gjalpë
2 lugë maje
½ lugë sodë bikarbone
200 gr sheqer
3 vezë
4 lugë qumësht
100 gr arra
kripë
Hapat
1
Nxehni furrën në temperaturë 190 gradë celsius vendosni 20 forma me letër furre mbi një pjastë, duke i lyer lehtë me vaj.
2
Sitni dy tipat e miellit, majën, bikarbonatin dhe pak kripë në një tas të madh.
3
Me një rrahës elektrik të shpejtë, punojeni gjalpin me sheqerin, në një tas të madh derisa të përfitoni një krem.
4
Shtoni vezët, një nga një duke e trazuar çdo shtesë, gjithmonë me rrahës elektrik, por në shpejtësi të ultë, futni bananet, përbërësit e thatë dhe qumështin.
5
Gjithmonë me rrahës elektrik, por në shpejtësi të ulët, futni bananet, përbërësit e thatë dhe qumështin.
6
Shtoni pikat e çokollatës dhe arrat, hidhni brumin nëpër forma dhe mbushni në tre të katërtat.
7
Pjekëni muffinat në furrë për 15 minuta, duke e kontrolluar pjekjën me një kunj( kur janë bërë, ai duhet të dalë t’i thatë nga brumi).
8
Lërini të ftohen para se t’i nxirrni nga forma.
9
Ju bëftë mirë!