Ndalohen ndërtimet për Rrotën Panoramike në Shkup

Këshilli i Komunës Qendër sot ka ndaluar ndërtimet nga Shupi 2014. Në atmosferë të nxehtë dhe me tension, në momente dhe me ofendime mes vete, këshilltarët pas katër viteve kanë vazhduar seancën e ndaluar për shkak të vandalizmit mbi komunën në vitin 2013.

Në rend dite ishte rrënimi i planit urbanistik të detajuar, ndërsa për disa ky rend dite ishte joligjorë dhe i mbrojtur, kurse për të tjerët tentim të parandalohet krimi i qeverisë në largim.

“Këto vendim janë kundërligjore, të dëmshme dhe kontraproduktive”, tha Ilija Ilijovsli, ndërsa Adrej Zhernovski tha se motivet e sulmeve të porositura mbi ne dhe Qendrën, nuk ka lidhje me kishën e cila nuk merr asnjë denarë.

Me vendimin e sotëm të Këshillit të Komunës Qendër, disa nga objektet nga Shkupi 2014, si Rrota Panoramike dhe shkallët spanjolle u ndaluan.