Në gjithë Kosovën shkruhen grafite “Drejtësi për Astritin”

Në gjithë Kosovën shkruhen grafite "Drejtësi për Astritin"
Në gjithë Kosovën shkruhen grafite "Drejtësi për Astritin"

Në mbi 30 komuna të Kosovës, sot Lëvizja Vetëvendosje, zhvilloi aktivitet simbolik, ku u realizuan grafite me fotografinë e Astrit Deharit dhe parullën “Drejtësi për Astritin”, i cili vdiq në burg para 10 ditëve.

Sipas Lëvizjes Vetëvendosje, Astrit Dehari mbahej padrejtësisht në Qendrën e Paraburgimit në Prizren, me akuza të montuara për terrorizëm, kurse vdiq me 5 nëntor, për çfarë u dhanë vetëm deklarata kontradiktore e kurrfarë përgjegjësie nga institucionet e shtetit.

“Teksa nga njëra anë qartazi është vërejtur tentimi i pushtetit që vdekja e aktivistit Dehari të mbulohet me deklarata të rreme ose të kalojë në heshtje, qytetarët në vazhdimësi kërkojnë zbardhjen e këtij rasti dhe vendosje të drejtësisë”, thuhet në komunikatën e VV-së.

Lëvizja Vetëvendosje qëndron fuqishëm prapa kërkesës për hetim të rastit nga hetuesit e pavarur të caktuar nga familja, duke pasur parasysh kapjen e institucioneve të drejtësisë nga klani “Pronto”, gjë që pamundëson hetim dhe vendim të drejtë. Thirrja për zbardhjen e këtij rasti përmes aktivitete të ndryshme do të vazhdojë. Përpjekja për institucione të pavarura të drejtësisë nuk do të ndalet në asnjë moment. Vetëm shteti i së drejtës është garanca e një shteti zhvillimor dhe të barabartë për të gjithë.