Në Kili janë gjetur disa trupa të mumifikuar para 7000 mijë viteve në qytetin e atëhershëm të quajtur Chinchorre, sot siç njihet ndryshe si Chili.

Shkencëtarët janë duke e kryer tesin e ADN-së, për të siguruar të dhëna për njerëzit e lashtë.

Pesëmbëdhjetë nga mumiet, kryesisht fëmijët dhe foshnjat e palindur, janë vënë me përkohësisht nën kujdesin e temperaturave në klinikën Los Condes në Santiago, Kili, njoftoi AFP, transmeton Indeksonline.

Hulumtuesit janë të vendosur tashmë për të ndërtuar pamjen e jashtme virtuale në mumiet e lashta, rindërtimin tiparet e tyre të fytyrës dhe muskujt duke përdorur përpunimin e teknologjisë së lartë. 

Në Kili gjenden mumie të para 7000 viteve! (Foto)