Bisedimet për formimin e qeverisë së re dhe rreth asaj se kush me kë do bëj koalicion pritet të mësohen këto ditë, mirëpo ajo që është e rëndësishme për momentin është krijimi i një ministrie të re në kuadër të qeverisë.

Burime të Agjencisë së lajmeve Zhurnal tregojnë se qeveria e re do të ketë edhe një dikaster shtesë në katër vitet e ardhëshme. Ministria për marrdhënie ndëretnike pritet të jetë dikasteri i ri në qeverinë e ardhëshme e cila pritet të drejtohet poashtu nga kuadër shqiptarë.

Kjo ministri pritet të funksionojë vetëm katër vite (një mandat) kjo ministri pritet t`i bashkohet ministrisë së pushtetit lokal./zhurnal.mk