Nga 1 janari dë të fillojë pagesa elektronike në të gjithë autobusët, private NTP. Çdo qytetar i cili përdor transportin publik do të duhet të përdorë kartelë elektronike me të cilën do të mund të hyjë edhe në autobusët e NTP dhe te transportuesit privat. NE autobusët privat mund të lëvzin të gjitha kategoritë e privilegjuar, si studentët dhe pensionistët.

 

Kartela jopersonale është pa fotografi dhe mund të përvetësohet nga njëri te tjetri anëtar i familje. Kartela e tyre e parë do të kusjtojë 150 denarë, kurse të gjithë ata që do ta blejnë në janar, me të do të marrin edhe pesë vozitje falas. Kjo do të vlejë për muajin e parë të vitit të ri.

Kartelat do të Shiten në të gjitha 26 kioskat NTP, pastaj në info-qendrat dhe 50 dyqanet e lagjeve të cilat kane nënshkruar marrëveshje me kompaninë.

Kartelat elektronike do të shiten në autobusë, kurse pastaj rrjeti i shitjes do të zgjerohet. /Telegrafi/