Gjenerata e ardhshme e aeroplanëve mund të bartë pasagjerët nga Londra në New York për vetëm 20 minuta.

Kështu ka thënë krijuesi i tij, shkruan The Independent.

Idea e këtij avioni, quhet Antipode dhe vjen nga dizajneri kanadez Charles Bombardier.

Ai ka dizajnuar teknikën e quajtur “Mënyra e depërtimit të gjatë” që ndihmon avionin të arrijë shpejtësinë shumë fish më të shpejtë se sa aeroplanët e tanishëm që janë në gjendje ta bëjnë.

Ai mund të arrijë shpejtësi prej 25 mijë kilometrave në orë kurse Boeing 747 tash ka kapacitete që të arrijë shpejtësi prej 900 kilometra në orë.