Nishani: Të drejtat e shqiptarëve në Maqedoni, detyrim kushtetues i shtetit shqiptar (VIDEO)

Të drejtat e shqiptarëve, kudo janë detyrim kushtetues i Shqipërisë. Nuk mund të konsiderohet ky interes ndërhyrje në punët e brendshme. Kështu vlerëson presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani, në intervistën e tij dhënë në emisionin “200” të televizionit Alsat-M, transmeton Portalb.

Këto deklarata Nishani i ka bër duke folur në lidhje me Plaftormën e përbashkët të partive politike shqiptare që u bë me lehtësimin e Prishtinës dhe Tiranës

“Interesimi i Tiranës zyrtare në Maqedoni është i natyrshëm. Shqiptarët janë faktorë vendimtarë në zhvillimin e gjithanshëm të Maqedonisë. Maqedonia ka marrëdhënie të mira bashkëpunuese me Shqipërinë. Kemi interesa të përbashkëta në rajonin që e ndajmë së bashku”, deklaroi presidenti shqiptar Nishani.