E hënë, 3 Gusht, 2020
35 C
Skopje
Teknologji

“ORCA”, motori elektrik i ujit që befson me fuqinë

Kompania nga Montreali i kanadasë, Taiga Motors, ka disa vite që punon me motorë dëbore elektrike. Tani e kanë kthyer vëmendjen te motorët e ujit, dhe rezultati është “Orca”, bateria e së cilës mban dy orë dhe nuk bën zhurmë.

Veç kësaj, Orca mund të kalojë 100 km/orë dhe të kapë një 180 kuaj fuqi.

Orca ka një ekran dixhital kundër ujit, e cila ofron GPS, rrjet 4G LTE, Ëi-Fi, bluetooth e madje lidhet me sensorët e temperaturës që ka pajisja.

Çmimi për këtë motor uji të veçantë do të jetë 24 mijë dollarë.