Pallati i Kulturës në Tetovë edhe këtë vit pa nxemje

Gati se pesë vite me radhë Qendra për Kulturë në Tetovë ka problem me nxehjen qendrore, gjegjësisht mungesë të naftës për të mbajtur të ngrohtë ambientet e sallës ku mbahen evenimente të ndryshme, shkruan gazeta Koha. Pothuajse të gjitha aktivitetet që janë mbajtur në nëntor dhe dhjetorë, janë mbajtur në ambiente të ftohta, ose naftën e kanë siguruar vet organizatorët. Pikërisht në këto muaj ka edhe më shumë aktivitete që mbahen në qendrën për Kulturë në Tetovë. Sipas drejtorit artistik të Qendrës për Kulturë në Tetovë, Artan Arsllani, Ministria e Kulturës zakonisht ndan shumë pak mjete për naftë.

 

“Kur lëshohen mjetet, të njëjtat zakonisht i lëshojnë në muajin dhjetor, edhe atë në pjesën e dytë të këtij muaji, kur është e pamundur që të hapet tender, sepse procedura zgjat deri më 17 ditë dhe me këtë automatikisht hyjmë në vitin tjetër. Edhe kur lëshohen mjetet ato janë të pakta, gjegjësisht 5 mijë euro për nxehje dhe me këto mjete mund të mbulojmë maksimum 5 aktivitete që mbahen në pallat”, thotë për Koha, Arsllani.

Ndryshe, vite me radhë Qendra për kulturë në Tetovë, kishte të dëmtuar rrjetin e nxehjes qendrore, i cili u rregullua kurse tashmë përballet me problemin e mungesës së naftës. Po ashtu krahas kësaj, herë pas here ka edhe probleme me rrymën elektrike për shkak të borxhit ndaj EVN-së. Këtyre ditëve pritet që të dihet saktë se sa mjete për këtë vit do të ndahen për Qendrën për kulturë në Tetovë në bazë të programit të Ministrisë së Kulturës. Nga Qendra për kulturë shpresojnë që të rritet buxheti për këtë qëllim, sepse në të kundërtën sërish manifestimet dhe aktivitetet do të mbahen në ambient të ftohtë, ose vet ata që i organizojnë të sigurojnë naftë.