PARA SE TË PIQNI MISH NË SKARË KUSHTONI KUJDES DY GJËRAVE! Njëra është e keqe për shëndetin dhe mund të jetë KANCEROZE

Shtimi i vajit në mish dhe perime në skarë ndoshta tingëllon si ide e mirë, mirëpo në të vërtetë është e keqe, thonë shkencëtarët gjermanë.

Pikat të cilat bien në zjarr çojnë në shfaqjen e tymit i cili përmban materie të dëmshme të cilat depërtojnë në ushqim.Fjala është për substancat të cilat konsiderohen kanceroze, prandaj duhet t’i shmangni, tërheqin vërejtjen shkencëtarët.
Zgjidhja është në marinimin e ushqimit para se ta qitni në skarë, mirëpo sa gjatë duhet të bëni marinimin varet nga ajo që marinojmë dhe se çfarë gjendet në të.

Mishi i marinuar mund të blihet në treg apo të bëhet shumë lehtë në shtëpi. Në bazë të kësaj mishi dhe perimet kanë shije shumë më të mirë.

Për t’i eliminuar pasojat e dëmshme për shëndetin, më mirë është të siguroheni a është mishi i gatshëm duke e kafshuar, sesa ta pritni një pjesë me thikë.

Po ta verifikonim hamburgerin me thikë, mund të shkaktojë rrjedhje të lëngjeve në zjarr.

Edhe për ata që janë shumë të kujdesshëm, lëngjet e mishit mund t’i mbledhin në enë alumini apo në tavë skare, këshillojnë ekspertët.