Gratë të cilat marrin paracetamol ose ibuprofen vetëm dy herë në javë mund të jenë duke dëmtuar përgjithmonë dëgjimin.

Dy qetësues dhimbjesh në javë për më shumë se gjashtë vite janë të lidhur me humbjen e dëgjimit, pasi medikamentet mendohet të ndërpresin furnizimin me gjak në brendësi të veshit duke e ekspozuar ndaj dëmtimit nga zhurmat.

Një nga 20 gra të cilat vuajnë nga shurdhimi i pjesshëm mund të fajësojnë përdorimin e paracetamolit dhe ibuprofenit, zbulon studimi i ri.

Zbulimet mbështesin një kërkim të ngjashëm dhe të burrat, e sugjerojnë se femrat në moshë të mesme, të cilat marrin zakonisht hapet për dhimbje koke e shpine, duhet ta marrin në konsideratë të heqin dorë prej tyre.

Autori Dr.Gary Curhan nga Brigham dhe Spitali i Grave në SHBA, tha: “Humbja e dëgjimisht është përhapur ekstremisht dhe mund të ketë një ndikim të thellë në cilësinë e jetës”.