Pas mbylljes në mënyrë arbitrare dhe të paligjshme që iu bë gazëtës opozitare Zaman nga qeveria turke, stafi i kësaj gazete ka reaguar menjëherë duke nxjerr nga nesër në  treg një gazetë  të re me emrin

“Shikimi drejt të sënesërmes” “Yarina Bakis”.

Në  gazetën e re do të punoj i gjithë stafi që ka punaur për gazetën e famshme Zaman.

Gazeta “Yarins Bakis” do të vij me të njëjtin format dhe me të njëjtën numër faqesh sa Zamandhe nga neser do jete jete ne treg per çdo lexues turk.