Shkruan: Fejzi Hajdari

– 31 vjetë diskriminin të paparë
– 31 vjet “popull 20 perqind” në Kushtetutë, gjuhë “20 perqind”, Flamuri kombetare me perdorim te çoroditur, ofendues e nënçmues..
– 31 vjet, gënjeshtra e pa hapjen e kufirit Llojan-Miratoc
– 31 vjet, me procese te montuara politike kunder shaiptareve, duke filluar nga rasti “Bit Pazari”, rasti Gostivarit e deri te “Sopoti”, “Monstra” etj. Raste keto që perfunduan me vrasje dhe nuk u gjeten autoret asnjehere.
– Gjate ketyre 31 vjeteve, statusi Kushtetueso-juridik i shqiptarëve, pēr asnjë milimetër NUK U AVANCUA! Prandaj, duke e pritur 31 vjecarin e ardhshëm me shume pak shpresë per tu ndryshuar diçka, kam edhe urimin:
PERHAJËR PAVARSIA E RMV’së, O POLITIKANË SHQIPTARË!