Përmbytjet në Hasanbeg , marrin jetën e plakut 88 vjeçar Sait Ameti ( Video)

Përmbytjet që para 10 ditëve goditën fshatin Hasanbeg përpos dëmeve të shumta materiale nga përmbytja ndërruan jetë 22 persona dhe një fëmij konsiderohet e  zhdukur .

Por siç njofton Alsat-m të shtunën në spitalin e Shkupit ka ndërruar jetë edhe i moshuari Sahit Ameti të cilin siç rrëfen djali i tij Gazmend Ameti mbrëmjen e përmbytjeve e kishte marrë uji duke e bartur në një largësi prej 50 m . 

Djali  i të ndjerit Sait Ameti kur e kishte parë se ku gjendet babai i tijë ishte hedhur në ujë dhe kishte arritur që ta shpëtoj edhe pse ishte në gjendje të keqe pasi se kishte pirë ujë të ndotur, në mundësinë e parë që ju kishte dhënë familjes Ameti e kishin dërguar në Spitalin Shtetëror të Shkupit dhe ku pas një jave kishte ndërruar jetë si pasoj e dëmtimit të mushkrive nga uji i ndotur .

Është për tu habitur se si asnjë nga institucionet shtetërore nuk njoftuan lidhur me vdekjen e Sait Ametit, as nga MPB e as nga Ministria e Shëndetësisë , ndërsa familja e prekur nga mërzia e humbjes së babait si dhe e dëmtuar nga përmbytjet  nuk kishte njoftuar më heret për vdekjen e kryefamiljarit të tyre Sait Ameti .