Pesë këshilla për një ditë pa shqetësime në plazh

Janë muajt e verës, dhe një pjesë e njerëzve zgjedhin plazhin për t’u freskuar dhe për t’i ikur nxehtësisë.

Megjithatë, dielli gjatë qëndrimit në plazh, mund të jetë i dëmshëm, nëse nuk merren masat e mbrojtes.

Këto janë pesë këshillat nga Instituti i Shëndetit Publik në Shqipëri, për t’u mbrojtur gjatë qëndrimit në plazh.

Kujdesuni kur luani në plazh.

Përdorni krem mbrojtës ndaj diellit.

Mos luani në plazh gjatë intervalit kohor 10:00-17:00.

Mbani kapelë dhe syze gjatë eskpozimit në diell.

Qëndroni të hidratuar.

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2102985479995145&id=1403099393317094

 

 

SHPËRNDAJE