“Peshkaqeni” i ushtrisë amerikane

bishtin e tij, ky mund të konsiderohet edhe si avioni më i frikshëm transportues ushtarak i Forcave Ajrore amerikane.

Bëhet fjalë për “Lockheed Martin’s C-5 Galaxy”, me një depo fluturuese prej 36 metrash të gjatë dhe 5 metra të gjerë, që mund të mbajë njësite ushtarake të gatshme për luftim, apo të ofrojë furnizimet e nevojshme kudo në botë.

“C-5 Galaxy” ka një kapacitet prej 142 tonësh, aq sa është ekuivalenti i mbajtjes së dy tankeve “M1A1 Abrams”, 6 autobusë, apo 25.8 milionë topa ping pongu.

Shihni fotot për t’u njohur më mirë me këtë “bishë” të ushtrisë amerikane.