BESETHYERËT
Kush e thyeu besen
Më të mirën fjalë
Dolën ca mjeranë
Ca mashtrues të marr.

Dolën ca të çmendur
Bertitë si tellall
Herë si turqë të ri
Herë si otomanë.

Në emer të besës
Në emër të fesë
Në tokë zbritën Zotin
Dhe gënjyen serbes.

Gënjyen disa njerzë
Në emër të fesë
U bënë vetë si Zot
Me maska në bres.

Nuk lanë gjë pa shpifur
Nuk lanë kë pa shtë
Mohuan historinë
Pollën tradhëtarë. .

Po ja erdhë momenti
Maskat ranë në shesh
Besëthyerit u panë
Se kush ish vërtetë.

Petrit Mënaj, Shqipëri