Nga burime të besueshme brenda koalicionit të Lëvizjes Besa dhe Fadil Zendelit mësohet se pakënaqësitë e arritën pikën e vlimit. Para një ore u bë publike edhe dorëheqja e parë. Ramadan Idrizit njëri nga anëtarët e Kryesisë Qendrore të RDK-së së Fadil Zendelit, si duket i pakënaqur nga trajtimi jo i ndershëm që iu është bërë subjektit që ai përfaqëson bashkv me Fadil Zendelin dha dorëheqje. Në orët në vazhdim priten edhe dorëheqje të reja të përkrahësve të Fadil Zendelit. Poashtu të njëjtat burime bëjnë të ditur se edhe kryeatari i Degës së Tetovës i Lëvizjes Besa A.M kishte ofruar dorëheqjen , por përkohësisht ka ngrirë dorëheqjen e tij duke iu nësnshtruar lutjeve të eksponentëve të Besës mos e bëj në prag të zgjedhjeve , sepse do të rëndonte imazhin e Besës në këto zgjedhje.
Nw vazhdim ja edhe postimi i plotë i Anëtarit të Kryesisw Qendrore të RDK-së Ramadan Idrizi:

screenshot_2016-11-10-18-06-00