Protesta e cila sot filloi në ora 18 në Prokurorinë Speciale Publike, dhe më tej vazhdoi përballë zyrës popullore të presidentit Ivanov, dhe më u zhvendos para Parlamentit.

Situata eskaloi në zyrën popullore të Ivanovit ku u thyen xhamat e objektit.

Më pas protestuesit kanë demolouar objektin e ministrisë së Drejtësisë, që kjo shkaktoi edhe ardhjen e policisë së njesisë speciale, të cilët arrestuan protestuesit që demoluan objektin e ministrisë.

Në rrugë ka pasur një ndekje në mes të policisë dhe demostruesve.

Sipas A1on janë arrestuar disa persona, por gjatë arrestimit disa persona edhe janë rrahur nga policia.

Por sipas të dhënave të MPB janë arrestuar 12 persona.