E diel, 22 Maj, 2022
Ballina Lajme Promovimi i antologjisë “Vargje për Nënën”

Promovimi i antologjisë “Vargje për Nënën”

Lidhja e Krijuesve Shqiptarë të mërgatës me seli ne Gjermani, sot në Qendrën Informative Kulturore, promovon antologjinë “Vargje për Nënën”, e cila i dedikohet shenjtërimit të Nënë Terezës.

Në antologji janë përfshirë 87 poetë nga të gjitha trojet shqiptare dhe nga ata të mërgatës. Pas promovimit në Gjermani, antologjia promovohet në qytetin e lindjes së humanistes Nën Tereza, në Shkup.

Në promovim do të marrin pjesë, kryetari i lidhjes së shkrimtarëve të mërgatës poeti Hasan Qyqalla, poetët nga Maqedonia poezitë e së cilëve janë bërë pjesë e antologjisë, dy recenzente Puntorie Muça Ziba dhe prof. Zejnepe Alili Rexhepi, aktorja Drita Kaba Karaga dhe pianisti Kolos Curri.