Pse është i rrezikshëm për shëndetin kondicioneri në makinë

Kur ndezim motorin e makinës, shpesh ndezim edhe A/C (air conditioner).

Sa herë që e bëjmë këtë, ne rrezikojmë shëndetin tonë dhe të njerëzve rreth nesh.

Kjo ndodh sepse kur e lëmë makinën jashtë, i mbyllim dritaret. Madje edhe kur e lëmë makinën në hije, ajo mund të grumbullojë 400-800 mg benzen.

Nëse makinën e parkojmë në diell, në temperaturë më të lartë se 16 gradë Celsius, niveli i benzenit mund të arrijë 2000-4000 mg. Pra, 40 herë më shumë se niveli i lejuar.

Më pas, kur pasagjerët ulen në makinë thithin benzenin, duke mos ditur se kjo toksinë ndikon keq në veshka, mëlçi dhe madje edhe në indin e eshtrave.