Pse ju duhet gjithmonë të bëni dush përpara se të shkoni në shtrat!

Dr. Dianna Augelli i Qendrës për Mjekësinë e Gjumit në Qendrën Mjekësore New York ka aplikuar studime që mbështesin banjot e para-gjumit dhe zakonet e dushit.

“Gjithmonë bëni një dush para gjumit. Do të ndihmojë trupin tuaj të qetësohet dhe të relaksohet”- është shprehur ajo.

Menjëherë pas dushit, do të ngrohesh dhe do të ndihesh më vigjilent dhe aktiv dhe ndoshta më krijues.

Me kalimin e kohës, fillon proçesi i ftohjes. Organizmi juaj do të ndihet më shumë “i ndezur” për pushim, në vend që të ndihet akoma i ngrohtë dhe antik.

Pra në thelb, një dush para gjumit i bën mirë biologjikisht organizmit tuaj. Filloni ta aplikoni atë të paktën tre herë në javë!

SHPËRNDAJE