Qeveria e Maqedonisë ndan grante për agjencitë turistike, restorantet e dasmave dhe këndet e lojërave

Paketa e katërt e masave anti-krizë përfshin gjithashtu grante. Grante do të marrin agjencitë turistike, këndet e lojërave, restorantet për dasma.

Kryeministri Zoran Zaev tha se 500 agjenci turistike do të marrin gjithsej 1.9 milion euro, ndërsa granti do të jetë prej 3.000 deri në 7.000 euro për të gjitha agjencitë turistike.

Grantet do të jepen për restorantet e dasmave që nuk funksionojnë, ndërsa ndihma do të jetë një milion euro në total ose prej 3.000 deri në 10.000 euro për restorant.

Para janë planifikuar gjithashtu për këndet e lojërave prej 1.000 deri në 5.000 euro, në varësi të të ardhurave ose gjithsej 2.5 milion euro./Telegrafi/