Rama: Meta e ka derdhur kupën, duhet shkarkuar

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama tha se Presidenti Ilir Meta e ka mbushur kupën dhe duhet të ishte shkarkuar me kohë. Megjithatë tha Rama, kjo do të ndodhë vetëm pasi komisioni hetimor të bëjë punën e tij.

ILIR META NUK E KA MBUSHUR, POR E KA DERDHUR KUPËN DHE VAZHDON TA DERDHË ATË PËRDITË DUKE NA DHËNË ÇDO DITË NJË ARSYE PËR TU NDJERË TË KEQARDHUR PËR TË SI NJERI, TË NEVERITUR ME TË SI POLITIKAN DHE TË ALARMUAR PREJ TI SI MBAJTËSI I VULËS SË LARTË QË KA HUMBUR TË DREJTËN TË JETË. NDRYSHE NGA META QË I KA KËRCYER SHTETIT SI TË ISHTE NJË TANK ARMIK DHE QË E PËRDOR FIRMËN SI BOMBËN PËR TA HEDHUR NË ERË, NE NUK MUND TA PËRDORIM FUQINË ABSOLUTË TË KUVENDIT TË SHQIPËRISË MBI PRESIDENTIT SI TOPIN E MATO GRUDËS. ME ZAKON ILIR META DUHEJ SHKARKUAR QYSH NË DITËN QË U HODH SI RAKETË ANTIAMERIKANE NGA TAVA E KORANIT TË FAROS NË POGRADEC, DREJT AVIONËVE IMAGJINARË TË JUNTËS USHTARAKE AMERIKANO-SHQIPTARE MBI PALLATIN PRESIDENCIAL NË TIRANË. POR ME LIGJ AI MUND TË SHKARKOHET VETËM PASI KOMISIONI PARLAMENTAR TË KRYEJË HETIMIN KUSHTETUES- THA RAMA NGA FOLTORJA E KUVENDIT TË SHQIPËRISË.