Profesori universitar njëherit edhe aktivisti i cështjes kombëtare gjatë viteve 1990 2000 në SHBA dhe Kanadë , Ramazan Bekteshi në takimin e intelktualëve shqipëtar  në Prishtinë me kryetarin e LR-PDSH Ziadin Sela tha se  shqipëtarët në pushtet janë asistues vazal i të ligave që i ndodhin popullatës shqipëetare në Maqedoni.

Është thjeshtë jo ndonjë analizë e thellë por është një lloj mllefi, një lloj proteste, për atë cka ndodh dhe si shqiptarët janë asistues dhe vazal e gjith ketyre te ligave qe i ndodhin popullates sonë, qe nga pas lufta apo paskonflikti, do te mundohem të jem i shkurt që fjalen ta marrin edhe të tjerët.

Me lejoni të them ku gjinden shqiptarët dhe si veprojnë ata, sot jemi ktu pra të flasin për shumë padrejtësi dhe shkeljen të shum padrejtësive themelore kombëtare dhe mizore në aqedoni 15 vite pas marveshjes se ohrit qe kjo marveshje pushon te zbatohet sepse shqiptaret ne pushtet kane “pune tjera” … ne me ngulm duhet te disaprovojme aktet me ktynve te ktij regjimi maqedon që në mes të ditës ne zemër të evropës na ndodhin fatkeqesi njëra pas tjetrës si montime të orkestruara nga regjimi i Gruevskit, të përkrahura sërish nga shqiptarët vazal, si  monstra, sopoti, kumanova, zhdukja e ushtareve më të devotshëm për liri kombtare, në mënyrë tinzare dhe misterioze, injorimi me arroganc i zërit intelektual shqiptar, lënja anash e diaspores shqiptare dhe veprat e tyre superhumane dhe superkombtare, injorimi i OJQ-ve, friksimi i hallexhinjve dhe te papunve, janëkta akte qyqare dhe te paramenduara sërish të ndihmuar nga vazalet shqiptare.

Fol.mk