Për gjendjen e krijuar politike në Maqedoni kanë dorë edhe qarqet e huaja dhe skenarët e Moskës,
thotë në fillim të reagimit. SHSHA bë Çikago,që ky vend me një të ardhme të brishtë të bëhet mollë sherri në Ballkan.
Populli shqiptar në Maqedoni është në hapësirën e vet etnike dhe nuk ka nevojë për porosinë e Moskës së Putinit,,Ose me ne,ose me Amerikën,,që është ultimatum për Ivanovin dhe Gruevskin dhe skenarët e tyre antishqiptar në hapësirën etnike në Ballkan,ndonëse shqiptarët me kohë i patën thënë jo Rusisë dhe kanë përcaktuar udhën e vet në BE dhe në miqësi të përjetshme me SHBA, thuhet në reagimin e SHSHA-së në Çikago.
Kushdo që merr pjesë në këtë lojë politike dhe për skenarët e Putinit ndaj çështjes politike e të sigurisë në Ballkan,mund të ndahen e të shkojnë pa shqiptarët më Rusinë,kjo mund të jetë porosi nga shqiptaro-amerikanët  në Çikago për Ivanovin dhe Gruevskin,thuhet zëshëm në fund të këtij reagimi për opinion