Në Tearcë të rajonit të Tetovës sot përsëritet votimi për zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve i Maqedonisë ka njoftuar se vendvotimi 2011 në shkollën fillore “Kiril Pejçinoviq” është hapur në orën 7 të mëngjesit dhe proces i votimit realizohet pa probleme.

Në Listën zgjedhore në këtë vendvotim janë regjistruar gjithsej 714 votues.

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) mori vendim që të përsëritet votimi në Komunën e Tearcës, në bazë të simulimit, me të cilën u tregua se rivotimi mund të ndikojë në numrin e mandateve të fituara, dhe në bazë të vendimit të Gjykatës Administrative për ta pranuar ankesën dhe për të sjellë vendim për anulimin e votimit në këtë vendvotim më 11 dhjetor.

Nga ana tjetër, organizata qytetare CIVIL, e cila e monitoron procesin zgjedhor, ka njoftuar se Ministria e brendshme e Maqedonisë ka konfirmuar arrestimin e personave në Tearcë, deri sa kanë ofruar para për votuesit që të mos dalin në zgjedhje.

Mosdalja në zgjedhje mundëson që të mbetet i njejtë rezultati zgjedhor përderisa dalja masive krijon mundësin e barazimit të mandateve mes dy partive kryesore maqedonase, VMRO DPMNE-së dhe Lidhjes Social Demokrate të Maqedonisë.