RMV, Këshilli gjyqësor e shkarkoi gjyqtaren Tatjana Mihajllova për shkak të abuzimit me AKMIS

A general view shows Skopje's main square, Macedonia, on February 6, 2019. - On February 30, 2019, Macedonia was formally invited to join NATO and in order to enter the military alliance, the country, at the insistence of its neighbor Greece, agreed to change its name to the Republic of North Macedonia. (Photo by Robert ATANASOVSKI / AFP)

Sot, Këshilli gjyqësor e shkarkoi gjyqtaren Tatjana Mihajllova për shkak të punës joprofesionale. Emri i saj nuk u njoftua zyrtarisht, ndërsa kryetari i Këshillit, Kiro Zdravev, deklaroi se kishte të bëjë me punë joprofesionale dhe abuzim të sistemit AKMIS, transmeton Portalb.mk.

TV 24 informoi të dielën se ish ushtruesja e detyrës kryetare e Gjykatës penale po përballej me shkarkim për shkak të abuzimit me orarin e saj të gjyqtarëve të cilin ajo e ka bërë, gjegjësisht ka bërë lëndë kundërvajtëse u ka ndarë gjyqtarëve e “që nuk i kanë pëlqyer asaj”. Pas vendimit të saj, tetë gjyqtarë paraqitën ankesa në Gjykatën Supreme, të cilat u pranuan, ndërsa Mihajllova dha dorëheqje nga funksioni u.d. kryetare.

Mihajllova njihet si gjykatëse r cila ndaloi përdorimin e bombave si provë në procedurat e PSP-së dhe ishte gjyqtare kryesore në rastin “Shuplaka në Qendër”.

Gjithashtu, Mihajllova gjobiti një herë Katica Janevën dhe Fatime Fetain në sallën e gjyqit me nga 2.000 euro secilën.

Emri i saj u përmend në gjykimin kundër Vlladimir Pançevskit, një nëpunëse e lartë dëshmoi se Pançevski, si kryetar i Gjykatës, i kishte shkruar me dorë emrin e saj në një nga çështjet e mëdha dhe më të njohura që ajo duhej ta gjykonte.

Përkundër vendimit të Këshillit gjyqësor, Mihajllova ka të drejtë të ankohet në Gjykatën Supreme.