Maqedonia e Veriut ka regjistruar sot 539 raste të reja me korona virus, nga 5.589 testimet e bëra. Në raportin ditor të Ministrisë së Shëndetësisë thuhet se, gjatë 24 orëve të fundit janë shënuar 41 viktima, ndërsa janë shëruar 245 pacientë.

41 persona u raportuan të vdekur: 23 persona të vdekur nga Shkupi (84v, 82v, 81v, 79v, 78v, 77v, 75v, 73v, 71v, 68v, 68v, 66v, 64v, 64v, 62v, 62v, 62v, 60v, 56v, 52v, 47v, 31v, 23v dhe 18v), 4 persona të vdekur nga Tetova (82v, 81v, 76v dhe 69v), 3 të vdekur nga Kumanova (71v, 69v dhe 66v) dhe Kërçova (84v, 81v dhe 63v), nga një të vdekur nga Prilep (66v), Gostivar (83v), Manastir (72v), Strumica (75v), Ohër (78v), Strugë (45v), Kavadari (79v) dhe Dibër (54v).

Nga 41 personat e raportuar, 36 vdiqën në kushte spitalore, dhe 5 persona vdiqën në shtëpi.

Rastet e reja:

Shkup – 274
Kumanovë – 52
Kavadar – 25
Veles – 17
Prilep – 15
Manastiri dhe Shtipi – nga 14 secila
Koçani – 13
Tetovë – 12
Ohër – 11
Gostivar – 8
Strumicë, Kërçovë dhe Radovish – nga 7
Struga, Resnja, Kriva Pallanka, Probistipi dhe Valandova – nga 6 secila
Negotina – 5
Gjevgjeli dhe Demir Hisar – nga 4 secila
Deleçeva, Vinica dhe Kratova – nga 3 secila
Sveti Nikole, Dibër, Bogdanci dhe Makedonski Brod – nga 2 secila
Berovo, Pehçevë dhe Makedonska Kamenica – nga 1 secila

Pacientët e shëruar:

Shkup – 176
Kumanovë – 19
Strumica dhe Resnja – nga 8 secila
Kavadri – 6
Prilep dhe Manastir – nga 5 secila
Kërçovë – 4
Shtip – 3
Veles, Tetovë dhe Gostivar – nga 2 secila
Koçan, Radovish, Probistip, Demir Hisar dhe Sveti Nikole – nga 1 secila

Deri më tani, gjithsej 1,248,079 teste të Covid-19 janë kryer në vend. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 186,549, numri i pacientëve të shëruar është 166,851, numri i të vdekurve është 6,437, dhe numri i rasteve aktive është 13,261

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni  këtu