Rusia ka deklaruar se do të zvogëlojë praninë e saj ushtarake në Siri dhe në këtë kuadër ka urdhëruar largimin e aeroplan mbajtëses Admiral Kuznetsov, nga ky vend, raporton Anadolu Agency (AA).

Lajmi është bërë i ditur nga Shefi i Përgjithshëm i Shtabit të Rusisë Valeriy Gerasimov. Ai ka njoftuar se me urdhër të presidentit të vendit, Vladimir Putin do të zvogëlohet prania ushtarake në Siri.

Gerasimov ka thënë se në këtë kuadër është urdhëruar kthimi në Rusi i aeroplan mbajtëses Admiral Kuznetsov, si dhe anijet e tjera ushtarake që e shoqërojnë.