Të gjithë duhet t’i pastrojnë duart për rreth 45 sekonda, thonë studimet e reja.

Doktoresha Gina Radford ka paralajmëruar se shumica e njerëzve uk i pastrojnë duart mjaftueshëm gjatë, dhe shumë prej tyre nuk e përdorin sapunin.

Dështimi që të përmbushet kjo higjienë bazike, po bën që njerëzit të marrin infeksione të ndryshme dhe shkakton rritjen e rezistencën ndaj antibiotikëve.