Sonte, gjate debatit televiziv ne TV21, kandidati i Aleances per Shqiptaret, z. Nexhmedin Sadiku duke replikuar ne deklaratat e z.Ejup Alimit nga BDI, se shqiptaret gjate kohes se udheheqjes se BDI-se, levizin lirshem dhe pa pasaporta ne shtetet fqinje, theksoi se eshte absurde qe edhe pas tre mandateve qe BDI i kerkoi kumanovareve mandat per ta hapur kete pike kufitare ne mes Llojanit dhe Miratoces, e njejta ende nuk eshte realizuar. z.Sadiku, u zotua se Aleanca per Shqiptaret sapo te kene marur mandatin nga populli do ta realizoj te njejten.

Sa i perket politikes se jashtme, z.Sadiku theksoi: Maqedonia nuk ka zgjedhje tjeter perpos BE-se dhe NATO-s, duke shprehur edhe shqetesim per devijime te politikes se jashtme te Maqedonise ne drejtim te Rusise