Serbët e Kosovës po vazhdojnë të përfillin urdhat e Serbisë.

Derisa atje janë caktuar tri ditë zie për vdekjen e kryepopit Irinej, këtë gjë po e bëjnë edhe ata serbë që jetojnë në Kosovë.

Kështu në Zvecan është ngritur flamuri serb në gjysmë-shtizë, raporton Syri.net

Medisat raportojnë se Ka një zi tre-ditore në komunitetet serbe në Kosovë me rastin e vdekjes së Shenjtërisë së Tij Patriarkut Irinej, i cili vdiq dje në moshën 91 vjeç.

Në shenjë zie, trengjyrëshi serb, i cili përplaset në fortesën mesjetare mbi Zveçan, u ul në gjysmë shtizë.

Patriarku serb Irinej ndërroi jetë dje në moshën 91 vjeç në VMC Karaburma, nga infektimi me koronavirus.

Vdekja e Patriarkut Irinej shkaktoi trishtim dhe mosbesim në komunitetet serbe në Kosovë, dhe mesazhet që mund të dëgjoheshin nga serbët nga Kosova flasin për sa Irinej nguliti shpresë dhe forcë tek njerëzit për të mbijetuar në shtëpitë e tyre.

Varrimi i patriarkut do të mbahet nesër në Tempullin e Shën Savës. Sot, arkivoli me trupin e patriarkut u transferua në Kishën Katedrale në Beograd, ku shërbehet liturgjia, pas kontrollit, anëtarët e Ushtrisë Serbe do ta transferojnë atë në Kishën e Shën Sava, ku do të ekspozohet derisa të vendoset në kriptë.

Dje, Qeveria e Serbisë shpalli tre ditë zi me rastin e vdekjes së Patriarkut Irinej, e cila zgjat deri të Dielën, 22 Nëntor