Mbrëmë vonë është djegur edhe një nga palmat e mbjellura në Ohër. Ndoshta kjo nuk kushton shumë vëmendje, por ky është rasti tretë që digjet një palmë në qendër të qytetit, në kalanë e liqenit Maqedoni. Drurin katër metra të gjatë e ka ndezur ende për policinë person i panjohur dhe me ndërhyrjen e ekipit kundër zjarrit, është fikur zjarri.

“Pyjet e Maqedonisë”, dy vjet më parë, nga Kina sollën rreth 500 palma leshatore, nga të cilat 200 përfunduan në Ohër, me qëllim që qendra e parë turistike të shfaqet si “qyteti i palmave”! Të tjerët ishin mbjellë në qytetet tjera të Maqedonisë.

Në Ohër, të paktën një e treta e palmave tashmë janë tharë, edhe pse komunarët dimrin e kaluar, i kanë mbështjellur me një perde të trasha të dimrit! Banorët edhe atëherë edhe tani kanë reaguar ndaj këtij vendimi të dhunshëm për të cilat ata nuk janë konsultuar, duke thënë se qyteti me ta nuk është e zbukuruar, por e fyen dhe se palmët nuk do të kenë sukses në kushtet klimatike lokale. /Telegrafi/