Nënkryetarja e LSDM-së Radmilla Sheqerinska ka deklaruar në akimin me Dankanin, se në Maqedoni është ndezur drita e perspektivës  pëe qytetarët.

“U tregua që propaganda për federalizimin apo ridefinimin e shtetit, ishte gënjeshtër dhe manipulim për opinionin. Gjetëm zgjidhje në kuadër të Kushtetutës. jemi të vendosur që maqedonia të jetë shtet I së drejtës, të sigurojmë punë të papenguar për PSP-në dhe institucione të pavarura që do të punojnë në interest ë qytetarëve. Vendimi I qytetarëve dhe koncepti për bashkëjetesë, që është kapitali mëi madh I Maqedonisë, hap dyert për qeverionë e re që të përkushtohet në atë që realisht I preokupon qytetarët, e që është dalja nga kriza e madhe që ka përfshirë vendin dhe një jetë më cilësore për të gjithë”, ka deklaruar Sheqerinska në takim.