Qeveria ka shfuqizuar të gjitha vendimet siç thotë të paligjshme të ministrave dhe zëvendësministrave të LSDM-së pasi nuk kanë pasur firmën edhe të zëvendësministrave plotësues nga radhët e VMRO-së. Sipas njoftimit të qeverisë, vendimi ka parë bazë marrëveshjen e Përzhinës, por dhe ligjin për qeverisë. Ndaj vendimi të tillë para disa çasteve nga LSDM0-ja ka reaguar Oliver Spasovski në emër të kuadrove të kësaj partie në qeveri