Kuvendi i Maqedonisë ka miratuar në këto momente Propozim-ligjn për ndryshimin e Ligjit për arsim me procedurë të shkurtuar ku parasheh shfuqizimin i testimit ekstern për shkollat fillore dhe ato të mesme.

Kurse Kuvendi më herët votoi edhe ndryshimet në Kodin Zgjedhor. Gjegjësisht ndryshimin e nenit ku thuhet se zgjedhjet lokale të mbahen në gjysmën e parë të tetorit.