Në sondazhi më të fundit të televizionit “Telma” dhe QMBN, i bërë nga 10 deri 15 maj, në pyetjen se kush ishte pas sulmit në Parlament, 40.5 përqind thanë se është VMRO-DPMNE, 20 për qind thanë se turma shpërtheu spontanisht, 8,7 për qind besojnë se sulmi është kryer nga shërbimet e huaja, 4.6 për qind – LSDM, ndërsa 25.4 për qind thanë se nuk e dinë, përcjell TetovaSot.

Përqindje e lartë prej 81.3 e të anketuarve nuk e justifikojnë dhunën ndaj deputetëve që ndodhi në Parlament, ndërsa 6.1 përqind thanë se dhuna kundër deputetëve është e justifiku

Në pyetjen nëse policia mundësoi në përshkallëzim apo qetësim të situatës, 57 për qind e të intervistuarve thanë se policia lejoi që situata të eskalojë, 27.6 për qind janë përgjigjur se ata lejoi zvogëlimin e dhunës, dhe 16.3 për qind kanë refuzuar të përgjigjen.

62.2 për qind e të anketuarve thanë se presin vendimin ligjor dhe një gjykim të drejtë për ngjarjet në Parlament, ndërsa 28.9 për qind nuk presin.

Në pyetjen nëse veprimet e presidentit Gjorge Ivanov kontribuan në qetësimin apo përkeqësimin e krizës politike, 48.6 për qind u përgjigjën se ai e ka përkeqësuar krizën politike, 38 për qind besojnë se sjellja e tij ka kontribuar në qetësimin e krizës, dhe 13.3 për qind kanë refuzuar të përgjigjen.

Zgjedhja e Talat Xhaferi si kryetar i Parlamentit, 50.3 për qind e të anketuarve nuk janë dakord dhe 49.1 për qind e konsiderojnë zgjedhja e tij është e paligjshme.