Shkencëtarët e NASA-s janë duke u përpjekur për të deshifruar tingujt e tmerrshëm të regjistruar në hapësirë.
Megjithatë, mos u shqetësoni, për NASA-n, ata nuk janë të huaj.

Agjencia hapësinore ia atribuon tingujt e çuditshëm valëve të ndryshme elektromagnetike të njohura si valët e plazmës që krijojnë tinguj të veçantë “në simfoninë e grimcave që rrethon Tokën”.

Shpresohet se të dhënat e grumbulluara nga sondat do të ndihmojnë shkencëtarët të kuptojnë dinamikën e valëve të plazmës dhe të përmirësojnë parashikueshmërinë e motit të hapësirës “, e cila mund të ketë efekte dëmtuese në sinjalet satelitore dhe të telekomunikacionit”.

“Van Allen Probes” janë dy anije kozmike robotike në formë donut që aktualisht studiojnë rripat elektromagnetikë dhe magnetikë të “Van Allen” që rrethojnë Tokën.

Rripat e rrezatimit luhaten varësisht nga sistemi i motit hapësinor, i cili nxitet nga energjia dhe materiali nga dielli.