Shkencëtarët pohojnë se lakuriqët janë rezistent në koronavirus

Me izolimin e gjenit të lakuriqit, shkencëtarët kanë ardhur deri në konkludim se kjo kafshë ka sistem unik imunologjik dhe është rezistent në koronavirus, deklaroi Ema Tiling, profesoreshë e Universitetit në Dablin.

Sipas saj, nëse shkencëtarët do të mund të gjejnë mënyrë për ta imituar sistemin imunologjik të lakuriqit, ndoshta në natyrë do të mund të gjindet ilaç për koronavirusin.

“E tërë kjo do të mund t’u tregohet shkencëtarëve në hapat të cilat duhet t’i ndërmarrin që të vijnë deri në ilaç kundër koronavirusit, theksoi Tiling.

Ajo e filloi projektin shkencor Bat1K me qëllim që të dekodohen gjenet e secilit prej 1.421 lloji të njohur të lakuriqëve.